KCKS-VEST

Sådan bliver du sygeplejerske

Som sygeplejerske har du et meget ansvarsfuldt job, hvor du skal arbejde med mennesker. En sygeplejerske har både berøring med patienten og de pårørende og det er ofte sygeplejersken, som vi står overfor i nogle af de mest sårbare øjeblikke i vores liv. 

Som sygeplejerske skal du arbejde tværfagligt sammen med andre sundhedsprofessionelle. Du har en central rolle i forhold til, hvordan patienten oplever sit sygdomsforløb

Hvordan bliver du optaget på sygeplejeskolen

Hvis du gerne vil være sygeplejerske, så skal du have en af de følgende uddannelser for at søge ind på studiet

  • En gymnasial uddannelse som en STX, HF, HHX, HTX eller en EUX eller en GIF
  • En tilsvarende udenlandsk eller international eksamen
  • En erhvervsuddannelse som social og sundhedsassistent
  • En erhvervsuddannelse som ambulanceredder
  • 9 måneders relevant erhvervserfaring og 4 gymnasiale enkeltfag: Dansk A, engelsk B, biologi B og bioteknologi A – disse fag skal bestås med mindst 02

Det er muligt for social og sundhedsassistenter at søge merit, hvis du har arbejdet som social og sundhedsassistent på fuld tid i mindst 1 år. I så fald vil du kunne søge om at få din studietid reduceret med et halvt år.

Hvor og hvornår.

Hvis du brænder for at blive sygeplejerske, så bor du højst sandsynligt allerede i nærheden af et uddannelsessted. Der findes nemlig 23 uddannelsesstationer i Danmark.  Det tager 3 ½ år at blive færdiguddannet som sygeplejerske og studietiden foregår delvis på skolebænken og delvis med praktikophold hvor undervisningen bliver udført i praksis.

Uddannelsen starter på de forskellige uddannelsessteder i august / september hver år. Og du har mulighed for at søge SU til uddannelsen.

Efteruddannelse

Som sygeplejerske har du mange muligheder, hvis du ønsker at specialisere dig. Det kan være du drømmer om at assistere narkoselægen som narkosesygeplejerske eller at du gerne vil arbejde med for tidligt fødte børn eller demente.