KCKS-VEST

Sådan bliver du læge

Som læge er dit job at behandle mennesker for sygdomme. De kan have dit daglige arbejde på et hospital eller et sygehus eller du kan arbejde fra din egen lægeklinik. En læge kan have mange titler som for eksempel praktiserende læge, reservelæge, overlæge, lægekonsulent, arbejdsmediciner og retsmediciner. 

Som læge har du mulighed for at specialisere dig indenfor et specielt felt som eksempelvis børnelæge, gynækolog, øjenlæge, hjertespecialist osv. Men hvordan bliver du læge? Det kigger vi nærmere på nu.

Optagelseskrav til lægestudiet

For at kunne søge optagelse på medicin studiet, så skal du have en studentereksamen. Hvis du har et karaktergennemsnit på din studentereksamen, som er mindst 9, så kan du søge om optagelse i kvote 1. Hvis dit karaktergennemsnit ikke er højt nok til at søge ind på kvote 1, så behøver du ikke at fortvivle. Du kan altid søge ind på kvote 2, som kræver et lavere karaktergennemsnit. I 2020 var adgangskravet til at søge ind på medicinstudiet på kvote 2 et karaktergennemsnit på 6. Derudover skal man bestå en optagelsesprøve med søgning gennem kvote to

Selve lægestudiet

Lægestudiet er et af de længste studier, vi har i Danmark. Uddannelsen til læge tager ca 14 år afhængigt af, hvilket speciale der vælges. Når studentereksamen er taget og du er kommet ind på medicinstudiet, så skal du i gang med din bacheloruddannelse og herefter med din kandidatuddannelse. Når du har bestået din kandidat, så kan du fortsætte med en 1 årig klinisk basisuddannelse og herefter vælge at læse et speciale. 

Lægestudiet er helt sikkert ikke for de skoletrætte. Det kræver disciplin og en brændende lyst til at hjælpe andre mennesker. Men der er ingen tvivl om, at det må være et af de mest givende jobs, der findes. Hvis du ønsker at læse medicin, så tag fat i din studievejleder og læg en plan for fremtiden